soul retrieval

Je herkent het misschien wel: je zit niet lekker in je vel en wat je ook doet, het lukt niet om dit te veranderen. Alsof er iets in jou niet helemaal wil. Of misschien niet kan.

soul retrieval, soul loss, soulloss,

Dit kan met een traumatische ervaring te maken hebben. Soms weet je nog precies wat er is gebeurd, maar er zijn ook trauma’s die we ons gewoon niet meer herinneren. En die toch invloed hebben op ons alledaagse leven. Tijdens zo’n vervelende ervaring kan het allemaal even teveel zijn. En een stukje van jou probeert het allemaal maar niet te voelen, want “we moeten door.”

Dat stukje van jou stapt er als het ware uit als een soort overlevingsmechanisme. Met een mooi woord ontstaat hier dan zielsverlies: een stukje van jou kan het niet aan en doet niet meer mee.


Andere manieren waarop je kunt voelen dat je zielsverlies hebt

-je hebt het gevoel dat je er iets uit zou moeten huilen, maar het wil niet;

-gevoelens van eenzaamheid;

-gevoelens van angst;

-niet je verantwoordelijkheid durven/kunnen nemen;

-het gevoel hebben dat je het goed moet doen voor anderen;

-het gevoel hebben dat je jezelf niet goed kent…

We hebben allemaal de behoefte om gelukkig te zijn, om héél te zijn. Zo’n stukje zielsverlies maakt dat we ons niet heel en gelukkig voelen. Het helpt dan om dit stukje terug te halen.De soul retrieval waarmee ik werk

Volgens de klassieke methode van soul retrieval wordt dit dan vóór je gedaan: de therapeut gaat aan de slag, “vindt” dit stukje en “stopt” het in je terug. Dit is de oorspronkelijke werkwijze van de Sjamanen.

De soul retrieval die ík geleerd heb en waar ik zelf heel enthousiast over ben, werkt net iets anders. Tijdens soul retrieval in mijn praktijk blijf je zelf betrokken bij het proces en doen we het samen. Ik merk dat dit jou een gevoel van kracht geeft. En het maakt je ook weer “heel.” Dit ervaar je vooral als een gevoel van rust na een retrieval. In de praktijk lijkt het nog het meest op een meditatie, waarbij ik je help om te ontspannen en waarbij we samen “op weg gaan” om je zielsdeel te vinden.

Soul retrieval is een mooi instrument om je heel te maken en om je weer dichter bij jezelf te brengen.