hypnose

Ik werk ook graag met hypnose. Dit is een vorm van geleide meditatie, die verder gaat dan alleen mediteren. Dit komt omdat het zich niet alleen richt op je bewustzijn, maar ook contact maakt met je onderbewustzijn.
We zijn vaker in hypnose dan we denken: als je helemaal in een film zit of verdwijnt in een goed boek. Je bent de tijd helemaal kwijt en je zit even heerlijk in je eigen wereld. Dit is vaak een lekker gevoel; even afgesloten van alle prikkels en alle gedachten die continu door je hoofd gaan. Je kunt je hierdoor helemaal focussen op je film of boek, je bent in een soort trance.

hypnose, geel blauwe wolkenlucht, hypno therapie, hypnotherapeut


Tijdens de hypnotherapie werken we ook met deze trance. Dit is eigenlijk naar binnen gekeerde aandacht, met de focus dus helemaal bij jezelf. Ik begeleid je naar je onderbewustzijn. Dit doe ik door eerst je lichaam en je geest te laten ontspannen.

Je geest bestaat uit twee gebieden: je bewustzijn, waar je controle en nadenken huist en je onderbewustzijn, waar je patronen en je zelfhelende vermogen ligt opgeslagen. Door het geven van suggesties aan het onderbewuste wordt dit zelfhelende vermogen geactiveerd. Dit helpt jou bij het oplossen of aanpakken van je problemen.

Hypnose, geleide meditatie, kaart met tekening met inhoud van hoofd, illustratie en hersens


Door contact te maken met je onderbewustzijn krijg je meer inzicht in je eigen behoeften en in veel van je mogelijkheden. Vanuit hier start dan het proces van herstellen.
Tijdens een sessie vertel ik je een verhaal dat jij “volgt” en waarnaar je ontspannen luistert. Tijdens deze hypnose wordt je onderbewuste geholpen om patronen te veranderen. Zonder dat je daarvoor hard aan de slag moet. Daarom is hypnotherapie een fijn middel om obstakels te overwinnen. Bij een intake stel ik je vragen om samen het doel van je hypnose zo helder mogelijk te krijgen. Op de intake volgt direct de eerste sessie.


Hypnose helpt goed bij

-angsten;
-stress;
-examenvrees;
-stoppen met roken;
-afvallen;
-vliegangst;
-nachtmerries;
-heimwee;
-stotteren;
-en nog zoveel meer…

En even voor de zekerheid; tijdens een hypnose gebeurt er alleen wat jij wilt. Je kunt er ook niet in blijven hangen. Hypnose is een veilige en ontspannen manier om patronen en angsten aan te pakken. Ik kan het enorm aanraden.